HOZZÁVALÓK:
4 személyre:
4 szelet borjúhús ( comb ) egyenként kb. 15 dkg,
5 dkg finomliszt,
1-2 tojás,
1/2 evőkanál olaj,
2 evőkanál tej,
8 dkg zsemlemorzsa,
4 karika citrom,
só, zöldpetrezselyem.
ELŐKÉSZÍTÉS:
A borjúhúsról levágjuk a hártyákat, széleit bevagdossuk, és kb. 4 mm vékonyra kiveregetjük. Egy tányérban összekeverjük a tojást, olajat,tejet és a sót; a lisztet és a zsemlemorzsát külön tányérokba töltjük. A szeleteket sózzuk, megforgatjuk lisztben, ismét kiveregetjük, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába mártjuk.
A zsemlemorzsát óvatosan rányomkodjuk, a felesleget lerázzuk. Előmelegítjük az AMC-serpenyőt, esetleg kevés olajjal kikenjük. A szeleteket ropogós pirosra sütjük, citromkarikákkal és zöldpetrezselyemmel díszítjük.
KÖRETNEK AJÁNLJUK:
Burgonyapüré és uborkasaláta, esetleg vegyes vagy fejes saláta illik mellé.
|