HOZZÁVALÓK:
4 személyre
4 szelet borjúhús,
só,
bors,
1 teáskanál finomra vágott kapribogyó,
1/4 citromhéj,
1,5 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
1,5 dl marhahúsleves,
citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
A szeleteket szárazra töröljük, hártyáit lefejtjük, széleit bevagdossuk, kicsit kiiverjük. Az AMC-serpenyőt sütéshez előmelegítjük. A szeleteket egyik oldalukon megpirítjuk, megfordítjuk, majd befedjük. A legkisebb hőfokon kb. 4 percig sütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk. A levét felöntjük levessel, besűrítjük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, beleöntjük a mártásba, felfőzzük. végül belekerül a finomra vágott kapribogyó, és a hajszálvékonyra szeletelt citromhéj. A húst visszatesszük a mártásba, pikánsan fűszerezzük, és jól átforrósítjuk.
|