madrasi csirke
Ehhez egy nagyon egyszerű ételt ajánlok, a madrasi csirkét.
Beszerzek annyi csirkecombot, ahányan leszünk, plusz még kettőt az étkesebbek kedwéért, egy kis basmati rizst (a nagyobb bevásárlóközpontokban kapható, drága de megéri), egy zacskó curryport, aztán szükségem lesz még egy főzőtejszínre, egy banánra, egy almára és egy kis kókuszreszelékre. Só, hagyma, keményítő, meg ilyesmi mindig van minden rendes háztartásban, ezért erre külön nem térek ki.
Először a rizst hideg vízben addig mosom, amíg nem lesz fehér a víz a kimosódó anyagoktól, aztán egy kicsit olajon megpirítom, majd felengedem kétszeres mennyiségű vízzel, megsózom és lefedve, takarékon főzöm.
Aztán megnyúzom a csirkecombokat, a bőrrel megörvendeztetem a macskákat, feldarabolom és alaposan megmosom.
Kevés margarinon megpirítom a csirkedarabkákat, majd félreteszem őket. A serpenyőben lévő anyagot újabb margarinadaggal dúsítom, majd két kicsi, vagy egy nagy fej felkockázott hagymát megpirítok benne. A mennyiségtől függően egy vagy két evőkanál curryt belekeverek, majd felöntöm két vagy három pohár vízzel. Ha felforrt, beleteszem az apró kockákra vágott almát, az apróra vagdalt banánt és 3-4 evőkanál kókuszreszeléket. Ha megint felforrt, visszateszem bele a csirkét, megsózom és fedő alatt, takarékon puhára főzöm.
Ha a hús elkészült, egy kicsit megint kihalászom a szmötyiből, amit besűrítek egy evőkanál keményítővel (ezt előbb fél pohár vízben fel kell oldani és célszerű belecsempészni egy kávéskanál cukrot is) és a főzőtejszínnel. Egyet rottyantok rajta és kész.
A tányérokba a rizst egyenletesen elterítem, erre kerülnek a húsdarabkák, amit leöntök a szép sárga currys mártással.
A legjobban halk szitárzene kíséretében esik, de finom anélkül is ;o))) |