Melegszendvicsek, aprófalatkák
Tartalomjegyzék
Melegszendvicsek, aprófalatkák 1
Amerikai sült virsli 2
Angol sörös melegszendvics 2
Betyáros melegszendvics 3
Kolbászos-juhtúrós melegszendvics 3
Magyaros halas melegszendvics 3
Májas-sajtos melegszendvics 4
Májkrémes melegszendvics 4
Melegszendvics Anna módra 4
Melegszendvics lyoni módra 5
Pikáns almás melegszendvics 6
Sajttal ragasztott melegszendvics 6
Sonkás melegszendvics 6
Sörrel öntött melegszendvics 7
Szalonnás-túrós melegszendvics 7
Szalonnával szórt melegszendvics 7
Tejfölös-boros melegszendvics 7
Amerikai sült virsli
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 2 pár virsli, 15 dkg trappista sajt, 4 vékony szelet angolszalonna, ketchup, mustár, vaj.
A virsliket megszabadítjuk héjuktól és hosszában bevágva egy kivajazott tálba helyezzük, vágással lefelé. A sütőbe tesszük és 4 percig 500 W-on sütjük.
Kivesszük a virsliket, belehelyezzük a sajtszeleteket és körültekerjük angolszalonnával, majd két végén fából készült fogvájóval összetűzzük. A virsliket vágással felfelé visszatesszük a mikróba és további 4 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor ketchupot és mustárt adunk hozzá.
Angol sörös melegszendvics
Végy személyenként 2 szelet kenyeret, 10 dkg sajtot, 5 dkg vajat, 2-3 kanálnyi barna sört, 1 kávéskanálnyi mustárt, továbbá pirospaprikát, borsot és sót. A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hintsd meg kevés pirospaprikával. Amikor a sajt is felolvadt, ezzel a masszával kend meg vastagon a kenyerek vajas felét. Tálalás előtt a sütőben, vagy grillsütőben jól forrósítsd át a szendvicseket.
Betyáros melegszendvics
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 25 dkg füstölt kolbász, 2 db keményre főtt tojás, 1 db közepes fej lilahagyma, 4 szelet lapka sajt, magyaros vajkrém, gulyáskrém, zöldpaprika, paradicsom.
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on megpirítjuk. A hagymát és a kolbászt vékony karikákra vágjuk. A keményre főtt tojást megtisztítjuk és felszeleteljük. A magyaros vajkrémmel megkent zsúrkenyér szeleteket gazdagon megrakjuk kolbásszal, tojással és hagymával. Betakarjuk lapka sajttal és a sütőbe téve 3 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor paprikával, paradicsommal és gulyáskrémmel díszítjük.
Kolbászos-juhtúrós melegszendvics
10 dkg apróra vágott füstölt kolbászt keverj össze 20 dkg juhtúróval és 1 tojással. A masszát kend a kenyerekre, a tetejükre fektess vékonyra vágott paradicsomszeletet. Grillsütőben süsd.
Magyaros halas melegszendvics
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 1 doboz szardínia, 2 db paradicsom, 1 db közepes fej vöröshagyma, fél zöldpaprika, fél nyers uborka, 20 dkg sajt, margarin, fél citrom leve, só, bors, majoránna, pirosarany.
A 4 szelet zsúrkenyeret 1 percig 500 W-on pirítjuk, majd megkenjük margarinnal. Ráhelyezzük az olajtól jól lecsöpögtetett halat és ráfacsarunk egy fél citrom levét, majd betakarjuk vékonyra vágott paradicsom-, paprika-, uborka- és hagymaszeletekkel. Megszórjuk a fűszerekkel, meghintjük reszelt sajttal, majd a sütőben 5 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor pirosarannyal díszítjük.
Májas-sajtos melegszendvics
A szárazon megpirított kenyérszeleteket kend meg egy leheletnyi vajjal, majd bővebben (konzerv) májkrémmel, teríts le vékony szelet óvári sajttal, a tetejét csepegtesd meg vajjal és grillsütőben süsd pirosra.
Májkrémes melegszendvics
20 dkg májkrémet keverj össze 2 csapott evőkanál tejföllel, 1 csapott evőkanál mustárral és 1 tojással. A masszát kend a kenyerekre, tegyél rájuk vékonyan szeletelt vöröshagymát, arra pedig néhány vajmorzsát. Grillsütőben süsd.
Melegszendvics Anna módra
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 35 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, kis fej lilahagyma, kevés vágott petrezselyem, 5 dkg margarin, 1 db tojás, 15 dkg füstölt sajt, só, bors, szerecsendió, 3 cl vörösbor.
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on a mikróban pirítjuk. A gombafejeket a tönkjétől elválasztjuk és alaposan megtisztítjuk, majd megmossuk, és az egészet feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük. A vörös- és a lilahagymát apróra vágjuk és egy margarinnal kikent tálba helyezve 1 percig 500 W-on pároljuk. Az előkészített gombát a hagymával összekeverjük és vörösborral meglocsolva további 8 percig 400 W-on pároljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük a habosra vert tojással és másfél percig 500 W-on sütjük. Az előkészített zsúrkenyér szeleteket megkenjük a gombás masszával, s a reszelt sajtot a tetejére szórva 1 percig 500 W-on ráolvasztjuk. Tálaláskor apróra vágott újhagymával díszítjük.
Melegszendvics lyoni módra
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 25 dkg camenbert sajt, 4 szál újhagyma, 3 cl száraz fehérbor, 4 dkg margarin.
A zsúrkenyér szeleteket tálba helyezve 1 percig 500 W-on pirítjuk. A sajtból és a margarinból, fehérbor és apróra vágott újhagyma hozzáadásával masszát készítünk. A sütőből kivett zsúrkenyér szeleteket az így elkészített masszával megkenjük, majd 2 percig 500 W-on megsütjük. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.
Pikáns almás melegszendvics
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 4 szelet sümegi sonka, 4 szelet ementáli sajt, 1 db nagy jonatán alma, vaj, fahéj.
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on pirítjuk. A készülékből kivéve megkenjük margarinnal, rárakjuk a sonkaszeleteket és vékonyan rászeleteljük az almát. Ízlés szerint meghintjük fahéjjal és az egészet letakarjuk az ementáli sajttal, majd a sütőbe helyezve 2 percig 500 W-on sütjük.
Sajttal ragasztott melegszendvics
Két kisebb, vékony szelet kenyér közé tégy egy szelet megborsozott sajtot. A kenyereket kicsit nyomd össze és kevés forró zsíron pirítsd meg a szendvics mindkét oldalát úgy, hogy a közepén megolvadó sajt az egészet összefogja.
Sonkás melegszendvics
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 4 szelet zsúrkenyÉr, vaj.
A kenyereket a sütőben 1 percig 500 W-on pirítjuk és a mikróból kivéve megkenjük margarinnal, rárakjuk a sonkát, majd a sajtszeleteket. Ezután 1-2 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor uborkával, paradicsommal vagy pirosarannyal díszítjük.
Sörrel öntött melegszendvics
A szárazon megpirított szendvicskenyereket tedd egymás mellé egy kivajazott tepsibe, s mindegyikre tégy egy szelet sajtot. Tojást és sört keverj össze (fele-fele arányban), sózd, borsozd, adj hozzá reszelt szerecsendiót és ezzel öntsd le a szendvicseket, majd sütőben süsd azokat ropogósra.
Szalonnás-túrós melegszendvics
20 dkg tehéntúrót keverj össze 2 evőkanál tejföllel, 1 evőkanál reszelt vöröshagymával, sóval és borssal. A krémet kend kenyérre, szórd meg bőven vékony füstöltszalonna-szeletkékkel, és grillsütőben süsd meg.
Szalonnával szórt melegszendvics
A kenyérszeletekre teríts vékony sajtszeleteket (nem baj, ha nem fedik mindenhol a kenyeret), s szórj a tetejére kicsi kockákra vágott füstölt szalonnát. (Esetleg egy pici sóval is meghintheted.) Addig süsd grillsütőben, amíg a szalonnakockák meg nem pirulnak.
Tejfölös-boros melegszendvics
Reszelt sajthoz keverj annyi tejfölt, hogy egy sűrű, de még kenhető masszát kapj, adj hozzá sót, s (bővebben) őrölt borsot. A keveréket pihentesd néhány órát, majd kend vékonyan - előre gyengén megpirított - kenyérszeletekre, s addig süsd a grillsütőben, míg meg nem színesedik. |