Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
MUFFIN RECEPTEK

 

Muffin receptek / Édes
ALAP MUFFIN RECEPT
Bármivel variálható
Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg ráma
30 dkg cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
1 kk szódabikarbóna
vaníliás cukor
(tej)

ALMÁS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
24 dkg liszt
másfél kk sütőpor
1 kk fahéj
negyed kk reszelt szerecsendió (e kettő helyett szoktam Kotányi almás rétes fűszerkeveréket használni)
10 dkg barnacukor
2 db meghámozott, apróra vagdalt alma
1 simára kevert tojás
2 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A sutot forróra (200 fok) bemelegítjük, a muffin formák aljat olajjal kikenjük.  A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sül készre.
Ugyanezt a tésztát szoktam (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasolt, de bevallom őszintén, nekem jobban ízlik normál finomlisztből.
A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe, és érdekesebb íze lesz.
ALMÁS MUFFIN
Hozzávalók:
1 db alma
24 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 csipet só
9 dkg cukor
50 ml olaj
1 db tojás
125 ml tej
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a cukrot, az olajat, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat és az egészet jól összekeverjük.
ALMÁS MUFFIN
Hozzávalók:
3 db alma
28 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 csapott tk sütőpor
12 dkg cukor
1 csipet fahéj
1 csipet só
250 ml tej
60 ml olaj
½ tk vanília
1 db tojás
1 ek barna cukor
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük az olajat, a vaníliát, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat és az egészet jól összekeverjük.
ALMÁS-FAHÉJJAS MUFFIN
Hozzávalók:
2 tojás
2 ek cukor
3 szép nagy alma
1/2 ek fahéj
1 tk sütőpor
25 dkg liszt
15 dkg vaj v. margarin v. olaj
Elkészítés:
2 tojás fehérjét 2 ek cukorral keményre verek. Belereszelek 3 szép nagy hámozott almát. Hozzáadok kb. fél ek reszelt fahéjat. Beleszitálok annyi lisztet, hogy szép massza keletkezzen + teszek bele 1tk sütőport és kb. 1 ek Vajat, vagy más zsiradékot. Lehet bele szórni mazsolát is.
Kapszliba, formába kb. 20-25 percet sütöm

ALMÁS FŰSZERES MUFFIN
Hozzávalók: (12db)
1, 5 pohár liszt
1 ek sütőpor
1 kk fahéj
1/4 kk szerecsendió
1/4 kk szegfűszeg
1 csésze müzli vagy gabonapehely
2 tojás
2/3 csésze tej
1/4 csésze olaj
2/3 csésze cukor
1 csésze aprított alma
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, müzlivel vagy gabonapehellyel.
Jól kikeverjük a tojást a tejjel, olajjal, cukorral.
Legvégül hozzáadjuk az almát.
Előmelegített sütőben 180 C-on 15-20 percig sütjük.

ALMÁS-JOGHURTOS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
2 csésze liszt,
½ csésze cukor,
1 csomag sütőpor,
fél mk szódabikarbóna,
½ tk őrölt fahéj,
½ tk őrölt szerecsendió,
½ tk só,
1 csésze natúr joghurt, (2, 5 dl)
1 nagy tojás,
¼ csésze olvasztott vaj,
2 tk reszelt citromhéj,
3 finomra kockázott alma,
¼ csésze cukor,
2 tk  őrölt fahéj.
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a fél csésze cukrot, a sütőport, a fél teáskanál fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd tedd félre. Egy kisebb tálban keverd krémesre a joghurtot, majd add hozzá a felvert tojást. Ehhez jön még az olvasztott vaj és a reszelt citromhéj. A két tál tartalmát finoman keverd össze, majd add hozzá az almadarabkákat. Töltsd meg ezzel a muffinformákat. A tetejére rakj a negyed csésze cukor és a két teáskanál fahéj keverékéből még így, amikor nyers a tészta. Tedd be sülni, és süssed 20-25 percig, (Légkeveréses: 20 perc 160 fokon) amíg aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni.
ANANÁSZOS MUFFIN 1
Hozzávalók:
25 dkg ananász
20 dkg vaj
15 dkg cukor
4 db tojás
38 dkg liszt
2 tk sütőpor
Elkészítés:
Az ananászt apró darabokra vágjuk. Egy tálban habosra keverjük a vajat, cukrot és a tojásokat. Egy másik tálban a lisztet, sütőport és az ananászdarabkákat. A száraz dolgokat hozzákeverjük a vizesekhez és jól összedolgozzuk.
ANANÁSZOS MUFFIN 2
Hozzávalók:
20 dkg ananász (dobozos)
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
6 dkg zabpehely
3 tk sütőpor
2 db tojás
18 dkg cukor
15 dkg lágy/puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg tejföl
Elkészítés:
Az ananászt apró darabokra vágjuk. A lisztet, keményítőt, zabpelyhett és a sütőport összekeverjük egy tálban. Egy másikban a tojásokat, cukrot, vajat, vaníliás cukrot és a tejfölt elkeverjük. A lisztes keveréket és az ananász darabkákat hozzáadjuk és jól összekeverjük
ANANÁSZOS-CSOKIS MUFFIN
Hozzávalók:
25 dkg konzerv ananász
26 dkg liszt
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
6 dkg csokireszelék, reszelt csoki
1 db tojás
14 dkg cukor
80 ml olaj
280 ml tej
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokireszelékkel. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt is hozzákeverjük.

ASZALTGYÜMÖLCSÖS MUFFIN 1.
Hozzávalók:
200 g aszalt gyümölcs
200 g liszt
2 tk sütőpor
200 g vaj
200 g méz
4 tojás
2 tk fűszerkeverék (gondolom, a mézes sütikhez való jó bele)
Elkészítés:
190°C-ra előmelegítjük a sütőt. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport egy tálban összekeverjük. A vajat, mézet, tojást és fűszerkeveréket habosra verjük. A két keveréket és az aszalt gyümölcsöket összedolgozzuk. Formába töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.

ASZALTGYÜMÖLCSÖS MUFFIN 2.
Hozzávalók:
40 g datolya
50 g kandírozott ananász
40 g mandula
80 g mazsola
2 ek rum
2 ek liszt
200 g vaj
180 g cukor
1 tk reszelt citromhéj
4 tojás
190 g liszt
Elkészítés:
A datolyát, ananászt kis kockákra vágjuk, a mandulát felaprítjuk. Datolyát, ananászt, mandulát, mazsolát és a rumot összekeverjük, és két órát pihentetjük. Belekeverjük a lisztet.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A vajat, cukrot, citromhéjat és a tojásokat habosra keverjük. Összekeverjük a lisztes gyümölcsmasszával. Formába töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.
BAILEY'S MUFFIN
Hozzávalók:
2 db tojás,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
8 dkg vaj,
1, 2 dl Bailey's,
15 dkg liszt,
1, 5 teáskanál sütőpor.
Elkészítés:
A szokásos módon

BANÁNOS MUFFIN
Hozzávalók:
10dkg vaj,
1 csésze cukor,
2 tojás,
1/2 csésze tej,
2 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
2 érett banán villával szétnyomkodva
Elkészítés:
A vajat a cukorral kikevered, belekevered a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót. 20-30 percig alacsony hőfokon süsd, hogy jól átsüljön.

BANÁNOS-ÁFONYÁS MUFFIN
Hozzávalók: (Kb. 16 db)
300 g liszt,
2,5 kávéskanál sütőpor,
fél kávéskanál szódabikarbóna,
fél teáskanál fajéj
2 tojás
90 g barna v. fehér cukor
1 csomag vaníliás cukor
80 ml olaj v. 125 g vaj
280 ml tej
2 db villával áttört banán
lecsöpögtetett áfonya
Elkészítés:
Össze kell keverni egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat.
Egy másik tálban kikeverni a tojást a cukorral, vaniliás cukorral, olajjal v. vajjal, tejjel.
Hozzáadni a villával áttört banánt, majd a lisztes keveréket és a végén a lecsöpögtetett áfonyát, melyet egy kevéske lisztbe átforgatunk, mielőtt a tésztába kevernénk.
Muffin formákba 3/4 részig önteni és 25-30 percig sütni előmelegített (180 fokos) sütőben.

BANÁNOS-CSOKIS MUFFIN
Hozzávalók:
200g liszt
2Tk sütőpor
1/2Tk szódabikarbóna
1/4tk fahéjpor
3tk kakaópor
1 tojás
175g cukor
100ml olaj
125g kefir
Elkészítés:
Jól kikeverni, 3 érett banánt villával összetörni, a tojásos masszába keverni, a lisztet is gyors mozdulatokkal bele és mehet a muffin sütőbe. 180°C-on 20-25 perc

BANÁNOS-ZABPELYHES MUFFIN:
Hozzávalók: (8 db nagyobb vagy 12 db kisebb muffin)
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 csésze zabpehely
2 tojásfehérje
1 1/2 tk vanília eszencia
1/4 tk mandula eszencia
1/4 csésze juharszirup
2 ek tej
2 ek olaj
1 csésze banán pürézve (kb. 2db)
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a zabpelyhet egy tálban.
Egy másik tálban összekeverjük a tojásfehérjéket, juharszirupot, tejet, olajat, két fele eszenciát és a banánt. Ezt a masszát a száraz dolgokhoz öntjük és éppen, hogy összekeverjük. Én mindig keverek bele áfonyát, vagy valami egyéb gyümölcsöt. Muffin formában kb. 170 fokon 15-20 percig sütjük.

BANÁNOS-KÁVÉS MUFFIN
Hozzávalók:
2 db érett tört banán
3 ek kávélikőr
125 g liszt
2 tk sütőpor
30 g aprított mogyoró
1 ek instant kávé
1 ek kakaópor
2 tojás
120 g vaj
120 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
BROWNIE MUFFIN A'LA ÓNIX:
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tejföl
2 db tojás
10 dkg cukor
5 dkg étcsoki olvasztva
2 dkg étcsoki feldarabolva
5 dkg darabos dió
6 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 marék mazsola, rumban megáztatva
Elkészítés:
Egy edényben összekevertem a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport. Másik edényben megolvasztottam a vajat a cukorral, csokival. Amikor langyosra hűlt, belekevertem a tojásokat, és a tejfölt. 2 edény tartalma zutty össze, bele a darabos dió, mazsola, darabos csoki. Muffin sütőformákba adagolva, sütés 180 fokon 15 perc.

BÚZAKORPÁS MUFFIN
Hozzávalók: (16 db)
0,5 csésze barnacukor,
csipet só,
1 teáskanál szódabikarbóna vagy 2 teáskanál sütőpor
1,5 csésze búzakorpa,
1 csésze zabpehely,
2/3 csésze liszt,
1,5 teáskanál fahéj,
0,5 teáskanál szerecsendió
1/3 csésze olaj,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
1,5 pohár (natúr) joghurt,
kevés almalé
1/4 csésze apróra vágott dió,
1/2 csésze mazsola,
1/2 csésze reszelt citrom héja
Elkészítés:
Egy tálban előre összekeverjük az alábbiakat: barnacukor, só, szódabikarbóna vagy sütőpor, búzakorpa, zabpehely, liszt, fahéj, szerecsendió.
Majd egy másikban jól elvegyítjük a következőket: olaj, méz, tojás, joghurt, almalé.
Ehhez hozzáadjuk a lisztes-korpás keveréket és végül belekeverünk egy kevés apróra vágott almát és az apróra vágott diót, a mazsolát és a citrom héjat.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a korpa és a zabpehely badagadjon és csak másnap sütjük. 350 fokon 25-30 percig.
CAPPUCCINOS MUFFIN
Hozzávalók:
4 db tojás
20 dkg cukor
20 dkg margarin
1 tk fahéj
0. 5 tk szegfűszeg
2 dkg kakaó
2 dkg instant cappuccino por
20 dkg liszt
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot, a margarint, a fahéjat és a szegfűszeget habosra keverjük. A kakaót, a cappuccino port és a lisztet hozzákeverjük.
CAPPUCCINOS MUFFIN
Hozzávalók:
15 dkg csokoládé
1 tk instant kávépor
2 tk forró víz
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
7 dkg margarin
14 dkg cukor
1 db tojás
1 tk vanília
60 ml tej
Elkészítés:
A csokit összetörjük. A kávéport összekeverjük a forró vízzel és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sütőport, és a csokit összekeverjük. Egy másik tálban a margarint, a cukrot, a tojást, a kávét, a vaníliát és a tejet habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzákeverjük a margarinoshoz.

CAPUCCINOS-CSERESZNYÉS MUFFIN
Hozzávalók:
1 üveg cseresznyebefőtt (lecsurgatva)
300 g liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
40 g. cappuccino-por
6 ek. Forró víz  (a capp.-porhoz elegyítve)
2 tojás
120 g vaj
80 ml olaj
200 g joghurt

CITROMOS MUFFIN
Hozzávalók: (kb. 16 db)
10 dkg vaj
2 dl cukor
2 tojás
1 citrom héja
3dl liszt
1 tk sütőpor
1 dl tejszín
Máz:
0, 5 dl cukor
2 tojás fehérje
1-2 ek citromlé
Elkészítés:
Kavarjatok géppel! Vaj + cukor először, majd tojás, liszt, amibe belekavarjuk a sütőport és a vaníliát , végül a tejszínt.
Öntsd a formába (mindig 3/4-ig töltsd meg csak). 200 fokon 10-12 perc. Ha kész hagyd hűlni a tepsiben.
Máz: Verd fel kemény habba a tojásfehérjét , bele a cukrot, tovább verni jó kemény habba és bele a citromlevet. Minden muffin tetejére tegyél egy kávéskanállal.
250 fokon 1-2 percre vissz a sütőbe.
CITROMos MUFFIN
Hozzávalók:
2 tojás szétválasztva,
1/2 csésze puha vaj,
1/2 csésze cukor,
1 csésze liszt,
1 tk sütőpor,
1/4 tk só,
3 ek citromlé,
1 tk reszelt citromhéj,
1 ek cukor,
1/8 tk fahéj
Elkészítés:
Egy tálban addig verjük a tojássárgákat, amíg világos színű lesz, kb. 3 percig. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot. Belekeverjük a sárgákba. Keverjük össze a lisztet, sütőport, sót. Vegyítsük az előzőekkel és citromlével és citromhéjjal. Verjük keményre a tojásfehérjét és óvatosan keverjük a tésztába. Osszuk el muffin formákba. A cukrot a fahéjjal keverjük el és hintsük meg vele a muffinokat. 20-25 perc alatt süssük készre.

CITROMOS MUFFIN 
Hozzávalók: (12 db)
100 g vajas keksz (Butterkekse)
150 g liszt
1 citrom lereszelt héja (kezeletlen, nem utóérlelt citrom, mert az nem egészséges)
2 teáskanál sütőpor
1 db tojás
125 g kristálycukor (barnával finomabb)
80 ml étolaj (soknak hangzik, de tényleg kell)
200 g natúrjoghurt
2 evőkanál citromlé
1/8 liter bitter lemon (én itt grapefruit levet használtam)
Elkészítés:
1. edényben: A kekszet jó alaposan összetöröd, annyira kicsire, amennyire csak tudod, de ne ledaráld. + liszt + sütőpor + citromhéj.
2. edényben: tojás + cukor + olaj + joghurt + citromlé + bitter lemon
3. Az első és második edény tartalmat összekeverjük.
CITROMOS-GYÖMBÉRES MUFFIN
Hozzávalók:
2 tk gyömbérgyökér összevágva,
4 tk citromaroma,
½ csésze vaj,
1 csésze cukor,
2 tojás,
2 csésze liszt,
1 tk szalalkálé, 1 csésze tej
Elkészítés:
Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Reszeljünk le 2 tk citromhéjat, vágjuk össze a gyömbért. Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. A tojásokat egyenként verjük bele. Hozzáadjuk a citrom aromát és a gyömbért. A szalalkálét keverjük el a tejben, ez elkezd majd pezsegni, bugyogni. A liszt egyharmadát öntsük a gyömbéres keverékhez, majd a többit is felváltva a tejjel. Amikor jól összekevertük, osszuk muffin formákba és 15-20 perc alatt süssük világos barnára.

CITROMOS-MANDULÁS MUFFIN
Hozzávalók:
2 alaposan megmosott citrom,
3 tojás,
15 dkg őrölt mandula,
1 tk sütőpor,
15 dkg cukor
Elkészítés:
A citromokat beletettem egy kis lábosba, és annyi vizet öntöttem rájuk, amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vettem a lángot, és fedő alatt 20 percig csendes bugyogásban tartottam a gyümölcsöket. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kellett még további 30 perc, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek. Bekapcsoltam a sütőt 175 fokra, és nekiláttam a pofonegyszerű tésztakészítésnek. A citromokat félbevágtam, a magokat kés hegyével kipiszkáltam belőlük, és a magnélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágtam. Igen, szőröstül-bőröstül, azaz puha héjával és lágy belsejével együtt (fórumos tapasztalat: a héja miatt kicsit kesernyés lesz). Elővettem a késes betétű robotgépet, és máris zuttyantottam bele a citromdarabokat, hozzájuk küldtem a tojásokat, és a géppel addig kevertem, míg szinte sima massza lett belőle. Maradtak benne imitt-amott hangyakörömnyi citromhéjdarabkák, de azokra finom volt rábukkanni a már kész muffinokban. Hozzászórtam még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport meg a cukrot, és megint jöhetett a gépi kevercselés. Ezzel kész is volt a tészta, amelyet bekanalaztam a papír kapszlikkal kibélelt muffinformába. A sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem a muffinokat, amelyek a lédús citrompép miatt még egy-két nap múlva sem száradtak ki. 12 muffin lesz belőle.

CORNFLAKE MUFFIN
Hozzávalók: (16 db)
1 tojás,
130 g barna vagy fehér cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
80 ml olaj vagy 125 g puha vaj,
2 evőkanál citromlé,
280 ml joghurt, kefir vagy savanyútej (az eredeti recept buttermilket ír, de helyettesíthető).
150g liszt,
100 g cornflakes (összemorzsolni),
2 teáskanál sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna (natron),
1 citrom reszelt héja,
80 g mazsola.
Elkészítés:
Egy tálba jól kikeverni a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, olajat vagy vajat, citromlevet, joghurtot, kefirt.
Egy másik tálban: liszt, cornflakes (összemorzsolni), sütőpor, szódabikarbóna, citrom reszelt héja, mazsola.
A kétféle anyagot összevegyítjük, elkeverjük és mehetnek a muffin formákba. Előmelegített sütőben sütjük, mint a többi muffint.
Tipp: én tettem bele málnát, viszont kihagytam a mazsolát, ettől szaftosabb lett, ja meg nagyon finom!

CSERESZNYÉS-MEGGYES-GRÍZES MUFFIN
Hozzávalók:
500 ml tej
1 csipet só
125 g gríz
350 g cseresznye (magozott)
3 tojás (külön a fehérje a sárgájától)
60 g vaj
125 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 tk citromlé
75 g darált mandula
Elkészítés:
A tejet, sót és a grízt összekeverni és állni hagyni kb. 2-3 órát.
A habbá vert tojásfehérjét és a cserit (vagy meggyet) utoljára belekeverni!

CSODÁS CSOKIS MUFFIN:
Hozzávalók: (12 db)
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek barackíz
1/2 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Adagold ki a 12 muffin formába, majd 170 fokon süsd 20-25 percig.

CSOKIS MUFFIN (Stahl Judit)
Hozzávalók: (12 db)
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg narancsdzsem (más lekvárral is jó)
3 ek friss narancslé
1/2 tk sütőpor
15 dkg liszt
Elkészítés:
Ha frissiben készítem, akkor mielőtt elkezdeném összekeverni a muffin tésztát, előmelegítem a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez a 4-es fokozat). De ha csak másnap reggel sütöm az előző nap összekevert tésztájú sütiket, akkor is figyelek rá, hogy legyen elég ideje bemelegednie a sütőnek.
A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
Elektromos kézi habverővel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel keverem bele a tésztába a narancsdzsemet, az átszúrt narancslevet meg a langyos, vajas csokit. A lisztet összeszitálom a sütőporral, és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához.
Vagy iziben belekanalazom az összekevert muffin masszát a papírkapszlikkal kibélelt muffin tepsibe, vagy lefolpackozott dobozban hagyom éjszakázni a hűtőben. Az előmelegített sütőben úgy 25 perc alatt sülnek illatozóan finomra a csokis muffinok. Puha vajjal, dzsemmel szokták őket megkenni, és jóízű perceket köszönhetik nekik.
CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN 1
Hozzávalók:
5 dkg dióbél
5 dkg kesudió bél
10 dkg étcsokoládé
17, 5 dkg liszt
1 tk sütőpor
0. 5 tk szódabikarbóna
12, 5 dkg margarin
10 dkg cukor
2 csm vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
40 ml tej
Elkészítés:
A diókat és a csokit finomra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a diókat és a csokit. Egy másik edényben habosra keverjük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat és a tejet. A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.

CSOKIS-DIÓS MUFFIN
Hozzávalók:
25 dkg liszt
4, 5 dkg kakaópor (nem instant)
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
300 ml tej
1 tojás
30 dkg cukor
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliáscukor)
17 dkg felaprított csoki
9 dkg felaprított dióbél
12-15 db egész szem mandula
kb. 4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffin sütőt kivajazzuk.
Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojást a cukorral, a tejjel, a vaníliával és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit.
A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba szúrunk egy mandulát és megszórjuk cukorral. Sütés a szokásos módon.
CSOKIS MUFFIN "DIÉTÁS"
Hozzávalók:
1 1/2 csésze liszt,
3/4 csésze cukor,
1/4 csésze kakaópor,
2 evőkanál sütőpor,
1 evőkanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál só,
2/3 csésze vaníliás 0%-os joghurt,
2/3 csésze sovány tej,
1/2 evőkanál vanília aroma
Elkészítése:
Sütőt előmelegíteni 200 fokra.
Kibélelni papírral a formákat.
Összekeverni a liszted, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Gyors mozdulatokkal hozzáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni!
2/3-ig tölteni és 15-2 percig sütni. Melegen tálaljuk.
CSOKIS-NARACSOS MUFFIN:
Hozzávalók:
28 dkg liszt,
1 csipet só,
12 dkg cukor,
2 kiskanál sütőpor,
2 evőkanál reszelt narancshéj,
2 tojás,
3 ek, olvasztott vaj,
1,8 dl tej
1 ek, rum
20 dkg csoki;
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük (220°C) A csokit durvára reszeljük a lisztet, a csokit, a sót, a cukrot, a sütőport és a narancshéjat elkeverjük. Egy másik tálban a tojást, vajat, tejet és rumot összekeverjük. Majd ebbe belekeverjük a lisztes keveréket. 20-25 perc alatt sül meg.
CSOKIS-VANÍLIÁS MUFFIN
Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
9 dkg barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília (aroma)
2 tojás
2,5 dl tej
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük.
A csokoládét durvára reszeljük.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a csokit is, jól elkeverjük.
A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.
DATOLYÁS MUFFIN
Hozzávalók:
100 g datolya
150 g liszt
2 tk sütőpor
50 g őrölt mandula
4 ek kókuszreszelék
100 g vaj
1 tojás
100 g barna cukor
250 g joghurt
2 ek rum
Elkészítés:
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A datolyát kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, mandulát és kókuszreszeléket összekeverjük. A vajat, tojást, cukrot, joghurtot és rumot összekeverjük. Beledolgozzuk a lisztes keveréket és a datolyadarabokat. Beletöltjük a formába és kb. 25-30 percig sütjük.

DIÓS MUFFIN
Hozzávalók:
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 db tojás
2 dl tej
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Habosra keverjük a vajat, cukrot és a tojást, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Muffin formákba adagoljuk és közepesnél kicsit erősebb lángon kb. 20 percig sütjük.

DIÓS MUFFIN
Hozzávalók: (12-14 db)
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
1 db citrom, 1 db narancs reszelt héja
1/4 kávéskanál őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
17,5 dkg margarin
17,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kikenjük vajjal, és kilisztezzük.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, dióval és a fűszerekkel. A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként kikeverjük a tojásokkal is. A lisztes keveréket hozzákeverjük a tojásos keverékhez. A kész masszát kanállal vagy habzsákkal a formákba töltjük.
180 fokon 15-20 percig sütjük.
A tésztába mehet egy kis meggy is.
Díszíthetjük mázzal is: felolvasztjuk a tortabevonót és megmártjuk benne a süti tetejét.
Meg lehet szórni apróra vágott pisztáciával, mandula forgáccsal, kókuszreszelékkel stb.
DIÓS-CSOKOLÁDÉS-KÓLÁS MUFFIN
Hozzávalók: (14 db)
280 g liszt
3 tk sütőpor
½ tk őrölt fahéj
50 g finomra aprított dióbél
50 g reszelt csokoládé
1 tojás
150 g cukor
125 g vaj
160 ml Coca-Cola
100 ml tej
60 g porcukor
Néhány szem kólás üveget formázó gumicukor a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra felmelegítjük (gázsütő 1-es fokozat). Papírformákat teszünk a muffinsütő mélyedéseibe..
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a dióval és a csokoládéval. A habosra felvert tojást elvegyítjük a cukorral, a vajjal, 150 ml kólával, a tejjel, végül a lisztes keverékkel.
Minden formába 1-2 evőkanálnyi masszát töltünk. A muffinokat kb. 35 percig sütjük, majd rövid hűlés után kivesszük a formából (ha csak papírral csináltuk, akkor nem kell kivenni). Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A mázhoz az átszitált porcukrot simára keverjük a maradék (10 ml) kólával. Megkenjük a muffinokat, és mielőtt a máz teljesen megszáradna, díszítésül mindegyikre 1-2 gumicukrot nyomunk.

DIÓS-JUHARSZIRUPOS MUFFIN
Hozzávalók:
280 g liszt
2 ek. barnacukor
1, 5 tk sütőpor
1/4 tk só
180 g aprított dió
120 g tej (savanyú a legjobb)
100 ml juharszirup
80 g vaj
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
DONUTS MUFFIN
Hozzávalók:
3,5 dl tej,
1,5 dl víz,
18 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tk. reszelt citromhéj,
1 kg finomliszt,
2 kocka élesztő (10 dkg),
1 tk. cukor,
1 kk. só,
2 db tojás,
13 dkg cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy edényben a tejet, a vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat, a 13 dkg cukrot, és hagyjuk felolvadni. Belekevejük a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat.
Egy kevés langyos vízben az 1 tk cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk tojásokat (én a tojásokat is a tejes miskulanciába keverem bele), a sót a vajas-tejes keveréket, és a felfuttatott élesztővel jól bedagasztom a tésztát. Kb. 1 órát hagyom kelni. Ha megkelt, henger formájúra kinyújtom, kis darabokra felvagdosom, és karika formájúra igazítom a tésztadarabokat, és a deszkán még hagyom kicsit kelni őket.
Olajat hevítek, és 2-3 perc alatt (oldalanként) szép világosra sütöm a karikákat. Papírtörlőn leitatom, és megszórom vaníliás vagy fahéjas cukorral. Ha valaki szereti, cukormázzal is bevonhatja.

FAHÉJAS MUFFIN
Hozzávalók: (12db)
12,5 dkg vaj
3 savanykás alma
12, 5 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
fél dl tej
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffin formát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a muffin formába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjük. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.
FEKETE ERDŐ MUFFIN
Hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt
26 dkg liszt
1teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál csokoládés tortadara
2 tojás
12 dkg cukor
12, 5 dkg puha vaj/margarin
2, 2 dl kefir
Díszítéshez:
6 evőkanál meggylé
2 dl tejszín
ízlés szerint cukor
12 szem meggy
csokoládés tortadara
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével.
Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.
 Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.

FEKETERIBIZLIS MUFFIN
Hozzávalók:
250g liszt,
1 evőkanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
100g cukor,
1 tojás,
120ml tej,
55g olvasztott vaj,
120g fagyasztott feketeribizli
Elkészítés:
30g lisztet és a ribizlit félretenni. Külön kikeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd elegyítjük a kettőt, a tésztát a formákba 2/3-ig tölteni. a lisztbe mártott ribizlit a tetejükre szórjuk. 190 fokon 25 percig sütjük.
FORRALT BOROS MUFFIN
Hozzávalók:
14 dkg vaj,
12 dkg cukor,
pici só,
3 tojás sárgája,
3 tojás fehérje,
14 dkg liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
6 dkg darált (reszelt) étcsokoládé,
75 ml lehűtött,
fűszerezett forralt bor.
Elkészítés:
A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverni, majd egyenként belekeverni a 3 tojás sárgáját. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verni. (Tudjátok: a tojás fehérjét előbb habosra kell verni és ha már elég kemény, akkor kell beleszórni a cukrot és még egy kicsit verni, különben csak fehér krém lesz és folyik, nem pedig hab !)
Közben muffinsütőt ki kell kenni vajjal, liszttel megszórni vagy pedig 2 db muffin papírformát rakni egymásba és azokat a muffinsütő mélyedéseibe tenni. A sütőt 170 fokra (gáz 3-as) előmelegíteni.
A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverni. A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverni, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük. A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.

GESZTENYÉS MUFFIN (Stahl)
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki,
25 dkg gesztenyepüré,
10 dkg puha vaj,
2 evőkanál rum,
2 ek sárgabaracklekvár,
5 dkg cukor,
3 tojás,
1 csipet só,
5 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
a tetejére tejszínhab és őrölt fahéj
Elkészítés:
Étcsokit felolvasztani gőz fölött, ha kihűlt, akkor összekeverni a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral, meg a tojások sárgájával, a gesztenyével, aztán a tojás fehérjéből a sóval habot verni és a sütőporral összekevert liszttel meg a gesztenyés keverékkel összekeverni. Elöször csak a hab negyedével a gesztenyés masszához, majd a többivel + a liszttel keverjük össze. 30-35 perc alatt megsülnek, 175 fokos sütő. Ha kihűltek a tetejére tejszínhabot, teszünk.

GESZTENYÉS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
8, 5 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
pár csepp rumaroma
15, vagy akár 25 dkg megpuhított gesztenyepüré
1, 25 dl tej
20 dkg lisztet
1. 5 kávéskanál sütőport
pici fahéj
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral, tojással, rumaromával, gesztenyepürével habosra keverjük, majd belekeverjük a tejet. Beleszórjuk az összekevert lisztet, sütőport és fahéjat, majd bele a mazsolát (én kicsit beáztattam rumaromás vízbe). Összekeverjük.
A muffin sütőbe beletesszük a muffin papírokat, majd 3/4 részig tésztával feltöltjük és mehet be az előmelegített sütőbe (170 fokon kb. 20 perc, hasonlóan, mint a többi fajta muffint).
Ötlet: meg lehet bolondítani egy kis olvasztott csokival a tetején.
GRAND MARNIER AFONYA MUFFIN
Hozzávalók: 
1 1/4 csésze narancs juice,
1/4 csésze Grand Marnier likőr,
3/4 csésze repce olaj,
2 csésze darabolt áfonya,
2 1/2 csésze liszt,
1 csésze teljes őrlesű liszt,
1 1/2 csésze cukor,
2 evőkanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1 1/2 evőkanál darabolt narancshéj,
4 tojás fehérje
Elkészítés:
Melegíítsd fel a sütőt 200 fokra. Keverd össze a narancslevet, likőrt és olajat. Egy másik tálban keverd össze a liszteket, cukrot, sütőport, sót és narancshéjat. Egy harmadik tálban verd fel a tojásfehérjeket (nem kell hogy kemény hab legyen, csak habos). Keverd össze a tojásfehérjét a likőrös folyadékkal, majd öntsd az egészet a lisztes dolgokhoz, keverd bele az áfonyat. Nem szabad túl keverni. kb 25 percig kell sütni.

GYÜMÖLCSJOGHURTOS MUFFIN
Hozzávalók: (12db)
12 dkg teljes kiőrlésű liszt (ha nincs mehet az egész finomlisztből)
14 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fűszer ízlés szerint (pl. vanília, fahéj)
6 dkg apróra vágott csokoládé, stb.
25 dkg friss gyümölcs vagy befőtt
1 tojás
14 dkg barna cukor
0,8 dl növényi olaj vagy 12, 5 dkg puha vaj vagy margarin
2,8 dl gyümölcsjoghurt (én erdeit használtam)
Elkészítés:
A sütőformához zsiradék vagy 12 db sütőpapír forma
A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.
Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, mogyoróval illetve mazsolával, aszalt gyümölccsel vagy csokoládé darabokkal.
Megtisztítjuk és fölaprítjuk a gyümölcsöt. Ha befőttet használunk, csöpögtessük le, majd vágjuk azt is kisebb darabokra.
Egy másik edényben könnyedén felverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a zsiradékot, a joghurtot, majd alaposan elkeverjük. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel, végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is.
A tésztát azonnal a sütőformába adagoljuk, és az előmelegített sütőben (180 °C-on, légkeveréses rendszerben 160 °C-on) 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
IRISH MUFFIN
Hozzávalók:
250 g liszt
3 tk. sütőpor
1 tojás
125 g barna cukor
1 csipet só
120 ml tejszín
40 ml Whisky
120 ml kávélikőr
Elkészítés:
A szokásos módon elkészíteni.

KAKAÓS MUFFIN:
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg cukor
4, 3 dkg kakaópor (nem instant!)
2 ek sütőpor (~ 1 csomag)
½ tk só
¼ tk szódabikarbóna (elhagyható)
2, 4 dl szobahőmérsékletű tej
10 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj
1 tojás (enyhén felverve)
1 teáskanál vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
Elkészítés:
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffin formákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffin papírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a tejet a vajjal, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, míg sima nem lesz.
A tésztát az előkészített muffin sütőbe kanalazzuk. 20-25 percig sütjük (tűpróba!)
KAKAÓS-TÚRÓS MUFFIN
Hozzávalók:
15 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tej
20 dkg liszt
1 csomag csokis puding (40 g-os)
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
14 dkg cukor
80 ml olaj
2, 5 dl író
15 dkg csokireszelék

KARÁCSONYI
Hozzávalók:
200 g liszt
150 g darált mandula
1 csomag sütőpor
1 csipet só
250 g méz
2 tojás
200 ml forralt bor (tehát fűszerezett)
3 ek olaj
1 tk fahéj
0, 5 tk szegfűszeg (őrölt)
citrom v. narancs aroma
4 ek kandírozott gyümölcs (de ízlés szerint lehet helyettesíteni)
KÁVÉS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
200 g cukor,
4 tojás,
1, 5 dl olaj,
3-4 ek nescafé vagy főzött kávé,
250 g liszt, (ici-pici só)
fél csomag sütőpor.
Elkészítés:
A cukrot a tojássárgájával és az olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadunk 3-4 evőkanál nescafét, amelyet 2 evőkanál forró vízben feloldottunk és hűlni hagytunk.
A tojások fehérjét habbá felverjük és a sütőporos liszttel felváltva adagoljuk a tojássárgás-kávés masszához. Formába adagoljuk és a többi muffinhoz hasonlóan megsütjük.

KÁVÉS-KÓKUSZOS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
1/2 csésze margarin -- nem olvasztott
1/2 csésze cukor
1/2 csésze barnacukor
2 tojás
1 3/4 csésze liszt
1 ek sütőpor
1/4 tk só
1/2 csésze főzött kávé - erős
1/3 csésze tej
2 teáskanál vaníliaaroma
1/2 csésze dió - apróra vágva, de nem darálva
3/4 csésze kókuszreszelék
1/4 teáskanál mandulaaroma - elhagyható
Elkészítés:
Először is kikenjük a muffin sütőt, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
Egy nagy tálban géppel habosra keverjük a margarint, a kétfajta cukorral végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.
Összekeverjük a kávét, tejet és az aromákat, majd hozzáadjuk a kikevert cukros margarinhoz. Végült hozzáadjuk a lisztes keveréket is. Belekeverjük a kókuszt és a diót és belekanalazzuk a formákba.
25-35 percig illetve tűpróbáig sütjük. Dió helyett lehet csoki darabokat is tenni.

KÓKUSZOS MUFFIN
Hozzávalók: (12db)
7 dkg vaj
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg kókusztejpor
10 dkg kókuszreszelék
1 zöldcitrom héja és leve
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).
A tésztához először a vajat olvasztom meg folyósra és kihűtöm. A tojásfehérjéből lágy habot verek, majd a porcukrot összekeverem a kókusztejporral meg a kókuszreszelékkel. a kókuszos cukorhoz hozzáreszelem a zöldcitrom héját, és ezt a száraz keveréket fakanállal hozzáforgatom a fehérjehabhoz. Belecsurgatom a zöldcitrom levét és hozzákeverem az olvadt vajat. 20 percig kell sütni!
KÓKUSZOS-KESUDIÓS MUFFIN
Hozzávalók:
100 g liszt
4 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
150 g kesudió (aprítva)
200 g vaj (kicsit olvasztva)
150 g cukor
3 tojássárgája
0, 5 tk szerecsendió (őrölt)
0, 5 tk só
2 csomag vaníliás cukor
1/4 l kefir
250 g kókuszreszelék
KONYAKOS-MANDULÁS MUFFIN
Hozzávalók:
240 g liszt
1 tk sütőpor
150 g barna cukor
80 ml olaj
3 tojás
80 ml tej
100 g apróra vagdalt mandula
50 g apróra vagdalt csoki (ízlés szerint)
50 ml konyak

LINZER MUFFIN
Hozzávalók:
250g liszt
2 1/2tk sütőpor
1/2tk szódabikarbóna
1tk őrölt fahéj
1/8tk őrölt szegfűszeg
60g durvára őrölt mandula
1/2 citrom reszelt héja
1 tojás
120 g cukor
1cs vaníliás cukor
80ml olaj(vagy 125g vaj)
1-2 ek citromlé
250-275g kefir vagy joghurt
12 ek piros lekvár (eper vagy málna esetleg ribizli)
Elkészítés:
A "nedves" anyagokat is kikeverjük, hozzáöntjük a száraz anyagokat is, gyorsan összekeverjük, ne túl sokáig, akkor nagyon elázik. 180°C-os előmelegített sütőben a középső részen 25-30 percig sütjük.
Felbevágjuk muffint, bele a lekvárt, majd a tetejét porcukorral meghintjük és összeragasztjuk.
Aki nem akar ragasztgatni, csak felig tegye a formába a tésztát, rá a lekvár és meg 1 fel tészta, akkor így sütjük ki.
MANDARINOS MUFFIN I.
Hozzávalók:
1 mandarinkonzerv,
3 tojás,
120 g vaj,
120 g cukor,
fél csomag vaníliás cukor,
125 g joghurt,
180 g liszt,
1 tk sütőpor,
fél tk szódabikarbóna
Elkészítés:
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + vaj + cukor + vaníliás cukor + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és a mandarint. 190 fokon 20-25 percig sütni.

MANDARINOS MUFFIN II.
Hozzávalók:
1 mandarinkonzerv,
3 tojás,
180 g vaj,
180 g cukor,
fél csomag vaníliás cukor,
125 g joghurt,
180 g liszt,
1 fél tk sütőpor
Elkészítés:
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + vaj + cukor + vaníliás cukor + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és a mandarint. 190 fokon 20-25 percig sütni.

MANDARINOS-VÖRÖS ÁFONYÁS MUFFIN
Hozzávalók:
1 mandarinkonzerv,
1 tojás,
100 g vaj,
120 g cukor,
260 g liszt,
2 1/2 tk sütőpor,
220 ml mandarinlé,
140 g vörös áfonya befőtt,
50 g darált mák
Elkészítés:
Liszt + sütőpor + mák => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + vaj + cukor + mandarinlé + áfonyabefőtt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és a mandarint. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Gondolom mindenki tudja, hogy a nátron az a szódabikarbóna, csak sok helyen lusta voltam így írni.
MANDULÁS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
5 dkg őrölt mandula
12.5 dkg vaj
3 tojás
3 tk édesítőszer vagy cukor
1 tk citromhéj
1 tk vaníliaaroma
1 csipet szerecsendió
6 ek tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. A lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverjük. A vajat a tojásokkal, a cukorral, a citrommal, a vaníliával, a szerecsendióval és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket (kis adagokban), majd a tésztát a formákba töltjük. A muffinok tetejére tehetünk egy-egy szem mandulát.
20-25 percig sutjuk.

MANDULÁS-MARCIPÁNOS MUFFIN (Stahl)
Hozzávalók:
15 deka liszt
15 deka cukor
5 deka mandula
15 deka vaj
2 tojás
1 teáskanál mandulaaroma
5-7 deka marcipán
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1-2 kanál tej
Elkészítés:
Először bekapcsolom a sütőt 175 fokra, majd előveszem a kézi robotgépem, és kikeverem a vajat a cukorral. Ebbe beleütök 2 egész tojást, majd ezt is kicsit habosra keverem. Ezután hozzáadom a mandulaaromát, és belereszelem a mélyhűtőből előhalászott marcipánt is. Aztán előveszem a mozsaramat, és durvára töröm benne a mandulát, amit aztán hozzákeverek a tésztához, a liszttel együtt. Jöhet még bele egy citrom reszelt héja, majd a sütőpor, aztán pedig a tej. Ezután muffin-tepsit ragadok, beleteszem a kapszlikat, és mindegyikbe kanalazok a fincsi tésztából. A mandulás-marcipános muffin 30-35 perc alatt sül meg.
MARCIPÁNOS MUFFIN
Hozzávalók:
15 dkg vaj
2 db tojás (külön felvertem a fehérjét, hogy könnyebb legyen a tészta)
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg őrölt mandula
1, 5 dl tejszín
kb. 1 kiskanál mandula aroma
20 dkg liszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 rúd marcipánmassza (20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva)
Elkészítés:
Szokásos módon. Ha elkészült a tészta, hagytam fél órát pihenni, hogy az élesztő kifejthesse hatását.

MAZSOLÁS MUFFIN
Hozzávalók:
2 dl mazsola,
1 citrom reszelt héja,
16 dkg sima liszt,
12 dkg vaj, 10 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
2 tojás,
1 kávéskanál sütőpor,
1 evőkanál tejfel,
1 evőkanál rum.
Elkészítés:
A mazsolát a citromhéjjal és kevés liszttel összekeverjük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, kicsit habosra keverjük, beledolgozzuk a lisztet és a lisztben elkevert sütőport, a tejfelt, a rumot és a mazsolát. 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15 percig tűpróbáig sül.
Ezt a tésztát lehet sütni apróra tördelt étcsokoládéval, kandírozott gyümülccsel, aszalt szilvával vagy apróra vágott friss és befőtt gyümölccsel is.
MÁRVÁNYOS CSOKIS-NARANCSOS MUFFIN:
Hozzávalók: (16-18 db)
30 dkg liszt
2-3 teáskanál sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
4 tojás
2 evőkanál kakaópor (nem instant, hanem olyan igazi, sötét) elkeverve simára vízzel, míg sűrű, krémes állaga lesz
1 narancs reszelt héja
1 ek. narancslé
+ esetleg tábla finom étcsoki, kb. 1x1 cm-es kockákra vágva
Elkészítés:
Keverőgéppel habosra keverjük a margarint, cukrot, a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. Osszuk ketté a masszát, az egyik felébe kavarjuk bele a kakaómasszát (+esetleges csoki kockákat), másik felébe a narancshéjat meg a narancslét (ha nagyon extrák akarunk lenni, némi kandírozott narancshéj is jöhet).
Ezután a kétféle tésztát márványosan összekeverjük, és a formákba kanalazzuk. A lényeg, hogy miután már márványos, inkább csak mintegy szaggassuk ki, hogy a márványosság megmaradjon. Aztán 180 C-on 15-20 percig süssük.  (Onnan lehet tudni, hogy jó-e már, hogy ha a beleszúrt tű szárazon jön ki.)

MEGGYES MUFFIN
Hozzávalók:
400 g meggy,
250 g vaj,
230 g cukor,
1 vaníliás cukor,
4 tojás,
400 g liszt,
1 teáskanál sütőpor,
2 ek cukor,
1 tk fahéj
Elkészítés:
A meggyet kifejtjük. A cukrot és a vajat kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a meggyet. Formába töltjük, és megszórjuk a fahéjas cukorral. 190 C-on előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mivel néha kicsit savanykás az alapanyag, a formába öntés után meghinthetjük a tetejüket egy kis aranybarna cukorral, isteni lesz tőle.

MEGGYES MUFFIN
Hozzávalók:
50 g étcsoki,
175 g vaj vagy margarin
100g cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
kicsi só,
4 tojás,
225g liszt,
75g ételkeményítő,
1 csomag sütőpor,
Cseresznye- vagy meggybefőtt
Elkészítés:
Csokit nagy lyukú reszelőn reszelni, ha nincs idő, törd össze kicsire, befőttet jól lecsöpögetni.
A puha vajat, cukrot, vaníliás cukrot, sót krémesre keverni, tojásokat egymás után hozzákeverni, majd a liszt, étkezési keményítő és sütőpor keverékét szép lassan belekeverni.
A legvégén a csokit és a befőttet beleönteni.
200°C-on, kizsírozott (vagy papír kosárkákban) sütni. Szúráspróba.

MEGGYES-MÁKOS MUFFIN (Stahl)
Hozzávalók: (12 db)
10 dkg meggybefőtt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
fél teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj
1 citrom
4 evőkanál tej
- Fehércsoki mázhoz:
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
10 dkg porcukor
- Tetejére:
lecsöpögtetett magozott meggybefőtt
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat papírral kibéleljük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.
A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.
MEGGYES-MANDULÁS MUFFIN
Hozzávalók:
260 g liszt (140g sima és 120g teljes kiőrlésű is lehet)
2 1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk őrölt szerecsendió
60 g darabolt mandula
1 üveg meggy (lecsepegtetve, és esetleg darabolva)
1 tojás
150 g cukor
100 ml olaj
275 g kefir vagy joghurt (ha csak sima lisztet használsz, akkor 250 g elég)
1/4 tk mandulaaroma
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverni, jól kikeverni, bele a meggy, és utoljára a liszt. Ne sokáig keverjük, mert nem kell teljesen átáznia a tésztának. Bele a formába és 160°C-on 20-26 perc.

MÉZES MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
3/4 csésze natúr joghurt
1/3 csésze olvasztott vaj vagy margarin
1/2 csésze méz
2 tojás
3/4 csésze liszt
3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
3/4 csésze búza/kukoricakorpa
2 1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
1/2 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
Keverd össze a joghurtot, a vajat, a mézet és a tojásokat egy kis tálban. Tedd félre. Keverd össze a liszteket, a kukoricakorpát, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát egy nagyobb tálban. Add hozzá a mézes keveréket. Keverd össze annyira, hogy éppen hogy benedvesítse a lisztet. Ne keverd túl. Töltsd a sütőpapírral kibélelt vagy kizsírozott sütőformába. Tűpróbáig süsd kb. 180 fokon 20-25 percig. Ha kész, rácson hűtsd, melegen tálald.
MOGYORÓS MUFFIN
Hozzávalók:
7,5 dkg törökmogyoró (megpirítva, ledarálva)
4 tk kakaópor (nem cukrozott!)
1 tk sütőpor
15 dkg liszt
15 dkg vaj
12 dkg cukor
3 tojás
12 dkg Nutella
1 ˝ evőkanál tejföl
Elkészítés:
Az egyik keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, mogyoró, sütőpor, kakaópor
Egy másik edénybe először kimérjük a vajat (néhány másodpercre betesszük a mikróba, hogy megpuhuljon egy kicsit), hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és habosra kikeverjük az egész elegyet. (botmixerrel a legegyszerűbb). Végül a Nutellával és a tejföllel is összekeverjük.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, és most már lyukacsos fakanálra váltunk át botmixer helyett. A kész muffin masszát ezután beleadagoljuk a kivajazott sütő mélyedéseibe (fagyiskanállal a legegyszerűbb), és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg, de bevonhatjuk csokimázzal is.

MOGYORÓKRÉMES MUFFIN (Stahl féle)
Hozzávalók:
7, 5 dkg Mogyorókrém
15 dkg vaj
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg őrölt mogyoró
1 tk Sütőpor
2 tojás
1 ek tej
Elkészítés:
Mogyorót megpirítom, majd megőrlöm. A lisztet elkeverem a sütőporral és az őrölt mogyoróval. Robotgépben habosra keverem a vajat a cukorral, 2 tojást adok hozzá. Fakanállal hozzákeverem a lisztes keveréket. Mogyorókrémet teszek bele, kb. 7-8 dkg-ot. Egy picike tejet löttyintek hozzá, kb. 1 ek-nyit.
200 fokon sütöm kb. 25 percig.

MOGYORÓÖNTETES-CSOKIS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
1/2 csésze bármilyen liszt
1/4 csésze kristálycukor
1/4 csésze barna cukor
2 tk sütőpor
1/4 tk só
1/2 csésze olvasztott vaj vagy margarin
1/2 csésze tej
1 nagyobb tojás, gyengén felverve
2 csésze csoki reszelék
Öntethez:
1/3 csésze barna cukor
3 ek liszt
1 ek olvasztott vaj vagy margarin
1/4 csésze tört mogyoró
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Add hozzá a vajat, a tejet és a tojást, amíg átnedvesítik a száraz hozzávalókat. Add hozzá a csoki reszeléket. Adagold be a tepsibe. Az öntethez keverd össze a cukrot, a lisztet és a vajat egy kis tálban. Add hozzá a mogyorót. Bőségesen rakj a muffinokra belőle, és kicsit nyomkodd meg. Előmelegített kb. 180 fokos sütőben 20-25 percig, tűpróbáig süsd.
Ötletek:
- mogyoró helyett diót, mandulát is használhatsz
- kevesebb csoki reszelékkel is finom
- az öntetből készíthetsz dupla adagot is, hátha nem lesz elég, mert túl finom!
- az öntetet feldobhatja negyed teáskanál őrölt fahéj is
MOGYORÓS-MARCIPÁNOS MUFFIN
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg darált mogyoró (egy kicsit megpiríthatod)
5 dkg durvára vágott mogyoró
10 dkg vaj
10dkg marcipánmassza
5,5 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor,
1 flakon rumaroma
4 db tojás
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. A lisztet, sütőport, mogyorót keverd el egy külön tálban, egy másik edényben pedig keverd habosra a vajat a marcipánmasszával. A cukrot, vaníliás cukrot, rumaromát és a tojásokat is kavard jó habosra, majd mindent vegyíts össze. Kanalazd bele a kis mélyedésekbe, és süsd 20-25 percig.

MŰZLIS MUFFIN
Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
1 bögre liszt
pici só
1/2 bögre mazsola
2 db nagy tojás
3/4 bögre tej
2 teáskanál sütőpor
1/4 bögre cukor
1/2 bögre darabos mogyoró
1/4 bögre olaj

NARANCSOS MUFFIN: (édesítőszeres)
Hozzávalók: (12 db)
20 dkg liszt,
5 dkg CANDEREL édesítőpor,
2 tk sütőpor,
2 nagy narancs,
5 dkg lágy margarin,
1 tojás
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A lisztet összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a sütőporral és egy csipet sóval.
A narancsot alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. A liszthez adjuk a narancslevet (ha nincs 2 dl, egészítsük ki dobozos lével), a margarint, a tojást és a narancs reszelt héját. Alaposan összedolgozzuk.
A muffin sütőforma mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk, kétharmadáig megtöltjük a masszával és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kissé kihűtjük.

NARANCSOS-MÁKOS MUFFIN
Hozzávalók: (24 db)
3 csésze liszt,
2 csésze cukor,
1,5 teáskanál sütőpor,
1,5 teáskanál só,
1/4 csésze mák,
3 tojás,
1 csésze tejföl,
1/2 csésze olaj,
1,5 csésze narancslé,
2 teáskanál narancs aroma (ha ez nincs az apróra vágott kandírozott narancshéj is nagyon finom)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a mákot (illetve narancshéjat).
Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a narancslevet illetve aromát. Összekeverjük a két tál tartalmát. Kikent muffin formákban, előmelegített sütőben, 350 fokon 25-30 percig sütjük.

NUTELLÁS MUFFIN (Stahl Judit)
Hozzávalók:
10 dkg mogyoróbél
3 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
30 dkg puha vaj
30 dkg cukor
4 tojás
15 dkg Nutella
2 ek tej
A mázhoz:
10 dkg étcsoki
20 dkg tejcsoki
10 dkg vaj
Elkészítés:
Bekapcsoltam a sütőt 200 C-ra (gázsütőn ez 6-os fokozat) és papírkapszlival kibéleltem 2 muffin tepsi összesen 24 db horpadását. A tésztához száraz serpenyőben illatosra pirítottam 10 deka mogyorót, aztán amikor már kihűlt, kávéőrlőben finomra őröltem, és a mogyorómorzsát hozzászórtam 3 evőkanálnyi cukrozatlan kakaóporral meg 1 teáskanálnyi sütőporral összekevert 20 deka liszthez.
Utána egy nagy tálba beletettem 30 deka puha vajat és ugyanennyi cukrot, majd 3-4 perc alatt kézi robotgéppel habosra kevertem a cukros vajat. Egyenként hozzáütöttem 4 tojást –mielőtt új tojás pottyant volna bele, előtte mindig alaposan elkevertem az előzőt–, majd elköszöntem a gépi erőtől, mert 15 deka Nutellát már fakanállal is könnyedén hozzá tudtam kavarni a sárga keverékhez.
Végül pár részletben beledolgoztam még a kakaós-mogyorós lisztet is, és miután 2 evőkanálnyi tejjel kicsit lazítottam a tésztán, a nyersen is jóízű kevercset belekanalaztam a papírkapszlival bélelt muffin horpadásokba.
Azalatt a 20 perc alatt, amíg a két tucatnyi muffin egyszerre süldögélt a sütőben, nekiláttam a bevonatnak. Darabkákra törtem 10 deka étcsokit és 20 deka tejcsokit, majd 10 deka vaj társaságában gőz fölött megolvasztottam a csokiduót. Kicsit kavargattam, hogy szép sima legyen, aztán kihűtöttem és amikor már a kész nutellás muffinok sem voltak olyan melegek, hogy elfolyjon rajtuk a sűrűre dermedt csokikrém, akkor rájuk kanalaztam a csokibevonatot.

ŐSZIBARACK MUFFIN I.
Hozzávalók:
3 őszibarack,
250 g vaj,
250 g cukor,
4 tojás,
400 g liszt,
1 tk sütőpor
Elkészítés:
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliás cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a barackdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.
ŐSZIBARACK MUFFIN II.
Hozzávalók:
2 őszibarack,
180 g liszt,
100 g teljes kiőrlésű liszt,
2 tk sütőpor,
fél tk nátron,
fél tk fahéj,
1 tojás,
150 g barna cukor,
100 ml olaj,
200 ml író vagy kefir,
1 ek whisky
Elkészítés:
Lisztek + sütőpor + nátron + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + író + whiskey => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a barackdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.
ŐSZIBARACK MUFFIN III.
Hozzávalók:
3 őszibarack,
140 g liszt,
2 tk sütőpor,
fél tk nátron,
negyed tk fahéj,
fél tk gyömbér,
100 g zabpehely,
110 g vaj,
120 g cukor,
1 tojás,
180 g joghurt,
40 ml narancslé,
2 ek whisky
Elkészítés:
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + gyömbér + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + joghurt + narancslé + whisky => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a barackdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.

PINA COLADA  MUFFIN
Hozzávalók:
1 1/3 csésze kókuszreszelék
2 csésze liszt
1 csésze cukor
1 ek sütőpor
2 tojás
3/4 csésze tej
1/4 csésze olaj
1/4 csésze vaj
1 ek vanília esszencia
1/3 csésze ananász, lecsöpögtetve
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Pirítsd a kókuszreszeléket kb. 10 percig. Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót.  Egy másikba a tejet, olajat, vajat, tojást, vaníliát. Öntsd bele a lisztes keverékbe, add hozzá az apróra vágott ananászt és a kókuszt. Süsd meg.

PUDDINGOS MUFFIN (DR. OETKER)
Hozzávalók: (12-16 db)
150 g lágy margarin
125 g aranyszínű méz
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 ml citrom aroma
2 teáskanál mézeskalácsfűszer
3 db tojás
250 g liszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Pudingtöltelék:
1 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Pudingpor
3-5 evőkanál cukor
250 ml tej
Díszítés:
1 tasak Dr. Oetker Tej Tortabevonó
Elkészítés:
A margarint robotgéppel puhára dolgozzuk. Keverés közben lassan hozzáadjuk a mézet, a vanillincukrot, az aromát és a mézeskalácsfűszert. Minden tojást kb. fél percig keverünk el. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szitán keresztül két adagban a tésztához keverjük.
Pudingtöltelék: A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, folytonos keverés közben felforraljuk. Az elkészült pudingot azonnal habzsákba töltjük, onnan pedig kis adagokban a muffinok belsejébe.
Elektromos sütő: kb. 160 C (előmelegített) Gáz: 3-as fokozat (előmelegített) Sütési idő: kb. 25 perc
Díszítés: A tortabevonót a tasakon levő utasítás szerint felolvasztjuk és ízlésesen a muffinokra önjük.
Tipp: A díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Színes Szórócukrot is. (A cukrokat a még meleg csokiöntetbe szórjuk és hagyjuk megszilárdulni.)

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.