Finom krémsajt házilag
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
6 db Mackó sajtot alaposan lehűtünk, majd lereszeljük. Ha nagyon lágy lenne, burgonya vagy
fokhagyma nyomón átnyomjuk.
2 gerezd fokhagymát belenyomunk.
A masszát alaposan elkeverjük, majd krémszerű állapotra felhígitjuk: tartármártással vagy
majonézzel.
Pirítóskenyérhez tálaljuk, esetleg sültekhez.
Lusta asszony pitéje (finom és gyorsan kész)
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Szerintem ilyen nincs, mert a lusta asszony még sütni is lusta. Na, de mindegy, lássuk a
receptet!
Hozzávalók: (nagy tepsihez) (kis tepsihez)
Rétesliszt 60 dkg 40 dkg
Reszelt alma 60 dkg 40 dkg
Tojás 6 db 4 db
Cukor 30 dkg 20 dkg
Sütőpor 1 csg 1/2 csg
Őrölt fahéj késhegynyi késhegynyi.
Elkészítés: A hozzávalókból piskóta tésztát készítek, végül hozzáadom a reszelt, kicsavart
almát.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem.
Közepes hőmérsékleten sütöm tűpróbáig.
Tetejét megszórhatom fejtett meggyel, szilvával, lekvárral is megtölthetem, de egyszerűen
porcukorral megszórva is finom. |