Spanyolország területén ez az egyik legkedveltebb ital.
Nagyon finom, sokféleképp el lehet készíteni - minél több piros színű, lédús gyümölcsöt teszünk bele, annál szebb színe lesz.
Íme egy változat:
8-10 személyre:
3 alma
5 őszibarack
5 narancs
2 liter jófajta száraz vörösbor
1 citrom
15 dkg cukor
6 cl konyak
Elkészítés:
Mossuk és hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, szedjük ki a magházát és vágjuk vékony szeletekre. Hámozzuk meg a
barackot is, vágjuk ketté, majd kockázzuk fel. Alaposan mossuk meg a narancsot és vágjuk vékony karikákra.
Öntsük egy bóléstálba a száraz vörösbort, oldjuk fel a cukrot benne, öntsük hozzá a konyakot és a citrom levét, majd tegyük
bele a gyümölcsöket.
Tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk állni legalább 3 órán át ( az még jobb ha egy éjszakán át áll - persze csak akkor, ha a
családtagok nem fogyasztják el az éjszaka leple alatt).
Ha van bóléstálunk, abban tálaljuk. Ha nincs, akkor valami másban. :-) |