Sonkagulyás betyár módra
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg SUGOVICA sonka a DÉLHÚS-tól,
50 dkg burgonya,
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa,
petrezselvemgyökér, zeller, karalábé,
kelkáposztacikk, gomba vegyesen,
tetszés szerint),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl száraz vörös bor,
2 erõleveskocka,
1 - 1 evõkanál piros fûszerpaprika, olaj,
vegeta és frissen reszelt torma,
1 csokor zellerzöld,
1 tojásból készített csipetke.
1. A burgonyát tisztítás után kis kockákra vágom. Az összes zöldséget megtisztítom és ugyancsak felkockázom. A SUGOVICA SONKÁT ugyanakkora kockákra aprítom. A hagymát finomra metélem.
2. Az olajon a hagymát megfonnyasztom, ráteszem a burgonyát és a zöldséget, ezután néhány percig pirítom, majd gyorsan elkeverem henne a pirospaprikát. Azonnal felöntöm egy liter vízzel. Beleteszem az erõleveskockákat, a vegetát és a finomra vágott zellerzöldet. Felforralom és kis lángon fõzöm.
3. Ha a burgonya és a zöldség megfõtt, beleteszem a sonkakockákat, a bort és a tormát. (Aki szereti, tegyen bele csípõs paprikát is.) Épp csak egyet forralok rajta, majd lehúzom a tûzrõl.
4. Külön, egy tojásból annyi liszttel, amennyit felvesz, csipetkét szaggatok forrásban lévõ sós vízbe, majd leszûröm és külön tálalom a leves mellé. |