Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-12-21
 
Menü
 
CSINÁLD HÁZILAG
 
MIBEN
 
NÉVNAPI MEGLEPETÉSEK

Édes névnapi meglepetések
A névnapi, születésnapi partikon az igazi meglepetés a torta vagy valamilyen
finom házi sütemény. Az ünnepi összejövetel jó alkalom arra, hogy egy kicsit
kirúgjunk a hámból, és a vonalainkra kevésbé, de kedélyünkre annál
pozitívabban ható édes finomságokat élvezzük. Ehhez adunk néhány receptet.


Ananászos torta
Hozzávalók: 1 db karikákra vágott ananász (konzerv is lehet), 4 db tojás, 10
dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db citrom reszelt héja,
fél csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál olvasztott Rama margarin,
0.5 liter habtejszín, 25 dkg tehéntúró, 8 dkg cukor, 1 csomag zselatin
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a
vaníliás cukrot, a citromhéjat és négy evőkanál vizet, majd alaposan
kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, az olvasztott Rama
margarint és egy evőkanál kakaóport. Jól összedolgozzuk, majd a keményre
felvert tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük.
Margarinnal kikenjük, majd kilisztezzük a kapcsos tortaformát, beleöntjük a
tésztát és előmelegített sütőben, 180°C-on, 20 percig sütjük.
Az ananászkarikákat lecsepegtetjük és megfelezzük. A tejszín kétharmadát
felverjük. A túrót áttörjük, cukorral, citromhéjjal és vaníliás cukorral
ízesítjük, ezután a maradék tejszínnel elkeverjük. A zselatint felfőzzük,
dermedés előtt a túrókrémhez adjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert
tejszint.
A megsült és kihűlt tortát három lapra vágjuk. Az első lapot a krémmel
vékonyan megkenjük, körkörösen ráfektetjük az ananász-szeleteket, és újra
krémet kenünk rá. Ráhelyezzük a második tortalapot, megismételjük az előző
folyamatot és beborítjuk a harmadik lappal. A tetejét díszíthetjük
tejszínhabbal és ananászdarabokkal, vagy 10 dkg étcsokoládéból készített
csokoládémázzal. Jól behűtve tálaljuk.
Tipp: ha a tortát forró vízbe mártott, vékony pengéjű, éles késsel
szeleteljük, nem törik meg a csokoládémáz.


Duna-hullám
Hozzávalók:
Tésztához: 37.5 dkg Rama margarin, 25 dkg minőségi kristálycukor, 7 db tojás,
25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál aprított mandula, 2 evőkanál
kakaó, 2-3 evőkanál tej, Rama margarin a sütőlap kikenéséhez
Töltelékhez: 1 üveg meggykompót (kb. 37 dkg)
Tetejére: 15 dkg Rama margarin, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 1/2 liter tej,
4 evőkanál minőségi kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál
porcukor
a bevonathoz: 20 dkg tortabevonó, 2 kávéskanál étolaj
A margarint addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a
tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a
margarinos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított
mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.
A tepsit kikenjük margarinnal, először a világos színű tésztát öntjük bele,
majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és
szétterítjük a felületén. A tésztát előmelegített sütőben, 175°C-on kb 30
percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral
és a vaníliás cukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk, még egyszer
felforraljuk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral felhabosítjuk,
kanalanként hozzákeverjük a vaníliapudingot, és a krémet a kihűlt tésztára
kenjük. A tortabevonót az olajjal vízfürdőben megolvasztjuk és bevonjuk vele a
tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat
rajzolunk.


Méteres kalács
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 4 db tojás, 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj,
1 csomag sütőpor, 4 evőkanál kakaó.
Krémhez: 25 dkg RAMA margarin, 20 dkg porcukor, 1 tasak puncs puding, 2 dl
tej.
Csokimázhoz: 3 dkg RAMA margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 3
evőkanál víz.
A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a meleg
vizet, az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, a keményre felvert
tojásfehérje habot és az egészet jól összekeverjük.
A masszát kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaót, és őzgerinc
formában mindkét tésztát megsütjük (180 °C, kb. 20-20 perc), majd ha kihűlt,
megtöltjük.
A krémhez a RAMA margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejjel
elkészítjük a pudingot, és ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. Az
elkészült tésztát felszeleteljük, felváltva (egy világos, egy sötét) megkenjük
a krémmel, és jó szorosan sorba rakjuk. A tészta tetejét csokimázzal vonjuk
be, másnap, ferdén szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük még gyümölcsvelővel,
befőttel és tejszínhabbal.
A mázhoz a porcukrot a kakaóval és a vízzel sűrű péppé főzzük, majd ha kihűlt,
hozzákeverjük a margarint.


Mézes krémes sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 5 dkg RAMA margarin, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 15
dkg cukor, 2 db tojás, 2 evőkanál méz.
Krémhez: 20 dkg RAMA margarin, 20 dkg cukor, 1 db citrom lereszelt héja és
kipréselt leve, 3 evőkanál búzadara, 3 dl tej, egy kevés baracklekvár.
A margarint, a tojást, a cukrot és a mézet összekeverjük, és gőz fölött
felfőzzük. Amikor langyosra hűlt, a liszttel, a szódabikarbónával
összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. A tésztát fél óráig pihentetjük, majd
kinyújtjuk és sütőlapon vagy a tepsi lisztezett hátoldalán, egyenként
megsütjük (180°C, laponként kb. 15 perc). Másnap töltjük.
A krémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk. A margarint a
cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a
tejbegrízt. A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd a krémmel
megtöltjük a tortalapokat. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük: porcukrot
szórhatunk rá, vagy bevonhatjuk csokoládémázzal.


Somlói galuska
Hozzávalók:
Tésztához: 10 db tojás, 10-10 evőkanál liszt, cukor, 4 dkg dió, 1/2 evőkanál
kakaópor, Rama margarin a forma kikenéséhez
Töltelékhez: 20 dkg cukor, 1 dl rum, 3 dl narancslé, 10 dkg mazsola, 30 dkg
darált dió, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, kakaópor, csokoládéöntet
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet,
végül a felvert tojáshabot lazán hozzákeverjük. A tésztát három egyenlő részre
osztjuk. Az egyiket fehéren hagyjuk, a másikhoz 4 dkg darált diót, a
harmadikhoz kakaóport keverünk. A tésztákat külön-külön, margarinnal kikent,
kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180-200°C-on, 15 perc
alatt megsütjük.
A rumot, a narancslevet, a cukrot és a mazsolát összefőzzük, majd lehűtjük. A
vaníliaízű pudingból krémet főzünk. A háromféle tésztát félbevágjuk és
felváltva, rétegezve rakjuk le a töltelékekkel. A fehér lapra rumos mazsolát
teszünk, majd vaníliapuding, erre darált dió következik, utána a barna lap és
ismételve rétegezzük, amíg el nem fogynak a lapok. Tetejét megszórjuk kevés
kakaóporral, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiskanállal "galuskákat" kanyarítunk ki belőle, kistányérra
púpozzuk, tejszínhabbal díszítjük és meglocsoljuk csokoládéöntettel.
Tipp: a galuskák szaggatásához használjunk fagylaltos kanalat. Durvára vágott
diódarabokkal, gyümölccsel és mentalevéllel díszíthetjük.


Tejszínhabos-meggyes torta
Hozzávalók:
a piskótához: 8 db tojás, 20-20 dkg liszt, cukor, 1 db citrom reszelt héja és
leve, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor, RAMA margarin a forma
kikenéséhez
a töltelékhez: 25 dkg kimagozott meggy, 30 dkg túró, 15 dkg porcukor, 3-4
csepp meggyaroma, 10 dkg RAMA margarin, 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 2 dl
tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás
cukrot, valamint a reszelt citrom héját és levét. Az egészet habosra keverjük,
majd kanalanként hozzáadunk 8 evőkanál vizet. Ezután a liszttel elkevert
sütőport is hozzáadjuk, végül a keményre felvert tojásfehérje habot lazán
beledolgozzuk. Margarinnal kikenünk, majd kilisztezünk egy kapcsos
tortaformát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180°C-on, 20 percig
sütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot, botmixerrel áttörjük a túrót. A margarint a
cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a meggyaromát, végül a
kihűlt pudingot hozzákeverjük.
A kihűlt tortát három lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a krémmel,
belenyomkodunk egy rész jól lecsepegtetett meggyet, rátesszük a második lapot,
megkenjük krémmel, belenyomkodjuk a második rész meggyet, majd rátesszük a
harmadik lapot. A tetejét keményre felvert tejszínhabbal bevonjuk, a szélére
tejszínrózsákat nyomunk és a maradék meggyszemekkel és citromfű-levélkékkel
díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
Tipp: a torta oldalát pirított mandulaforgáccsal is díszíthetjük.
 

 
PRAKTIKÁK
 
JÓ TUDNI
 
EGÉSZSÉGESEN
 
FÜSZEREKRŐL
 
GOMBA
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!