Cukkinis-fetás lepénykék
HOZZÁVALÓK:
40 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1-1 evőkanál morzsolt bazsalikom, snidling és petrezselyem (apróra vágott)
10 dkg liszt
fél citrom (leve)
12,5 dkg feta sajt
2 evőkanál olívaolaj
A szószhoz
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A cukkinikat megmossuk, lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. Salátástálban összekeverjük a tojásokat, a cukkinit, a hagymát, a zöldfűszereket, a lisztet és a citromlét. Sóval, borssal ízesítjük, és belemorzsoljuk a sajtot. 1 kávéskanál olajat serpenyőben megmelegítünk, 1 evőkanál krémet teszünk bele, kissé laposra nyomjuk, hogy vastag, kerek lepénykét kapjunk, és nagylángon egyik oldalát 3 percig sütjük. Fakanállal megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Minden darabot így megsütünk, és melegen tartjuk. A szószhoz az olajat megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a paradicsomokat a levükkel együtt. Lefedjük, és 15 percig pároljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Személyenként 3-4 lepénykét tálra teszünk, negyed citromot adunk mellé, és a szósszal meglocsoljuk.
Adhatunk mellé zöldborsóval összekevert bulgurt (bulgurt a bioboltokban, szupermarketekben vásárolhatunk).
|