FETÁS-MENTÁS OMLETT
Hozzávalók:
2 deka vaj
3 tojás
3 teáskanál tejszín
1 gerezd fokhagyma
5 deka fekete olajbogyó
5 deka dió
15 deka fetasajt
1 maréknyi mentalevél
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Először megolvasztom a vajat egy kisebb serpenyőben.
Aztán feltöröm a tojásokat, kicsit megsózom őket, hozzájuk kanalazom a tejszínt, utána pedig belereszelem a fokhagymát, és az így összekevert tojásokat beleöntöm a serpenyőbe.
Utána lecsepegtetem, majd majd apróra vágom a fekete olajbogyót, aztán pedig mozsárban durvára töröm a diót. Ezzel az előkészületek nagyjából készen is vannak.
Gyorsan megfordítom az omlettet, és két perc után elzárom alatta a gázt.
Utána rámorzsolom a fetát, rászórom az olajbogyót, a diót, végül pedig egy kis apróra vágott mentalevél következik.
1 adag lesz belőle. |