HOZZÁVALÓK:
6 személyre
1kg sertésdagadó, vagy töltetlen göngyölt sertéshús,
3 fej hagyma,
1 csomag leveszöldség,
paprika, só, bors, majoranna,
1 pohár fehérbor,
1 teáskanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
A felszúrt sertésdagadót hosszában felvágjuk és kiterítjük. A húst háztartási papírral szárazra töröljük. A hagymákat megtisztítjuk, ketőt karikára, egyet kockára vágunk. A leveszöldséget szintén megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A húst vastagon megszórjuk paprikával, sózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majorannával. Felgöngyöljük, cérnával átkötözzük, és még egyszer szárazra töröljük.
Felmelegítünk egy megfelelő AMC-edényt. A húst alaposan megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az előkészített leveszöldséget. Lefedjük, és a legkisebb hőfokon 50-60 percig pároljuk. Közben kétszer megfogatjuk. A kész húst a megfordított fedőn melegen tartjuk. A pecsenyealapot felöntjük a fehér borral, és ismét felmelegítjük. A lisztet elkeverjük egy kis vízzel, a mártást besűrítjük vele. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A sültet egy AMC-tálon felszeleteljük, ráöntjük a mártást, gombóccal és salátával tálaljuk.
|