Hozzavalok:
20 dkg tarkabab
1 fej hagyma
40 dkg savanyu kaposzta
20 dkg fustolt kolbasz
1,2 l csontle (leveskockabol)
2 dkg cukor
4 dkg liszt
2 dl tejfol
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
2 baberlevel
1 ek. ecet
so.
Az elozo nap beaztatott babot soval, baberlevellel izesitett hideg vizben feltesszuk
foni. A finomra vagott hagymat az olajban megpiritjuk, hozzaadjuk a zuzott
fokhagymat, ratesszuk a kaposztat es fedo alatt megparoljuk. Amikor a bab
megpuhult, belekeverjuk a kaposztat, a tejfolt, es felengedjuk csontlevel. Ecettel,
cukorral izesitjuk. Vilagos rantassal besuritjuk, majd beletesszuk a karikara vagott
kolbaszt, es meg 4-5 percig fozzuk.
|