Öntetek
Mezes ontet:
(csak az aranyok miatt irok szamokat, altalaban ex has keverem be, de mindig isteni)
* 4 evokanal mez,
* 2 evokanal vaj (finomabb, mint a margatin, ha a forro tesztara csorgatod)
* 1-1 csipetnyi orolt fuszer, amiket kulon-kulon, vagy egynkent is bekeverhetunk
(fahej, szerecsendio, szegfuszeg, koriander /bizony!/, vagy amit szeretunk.
esetleg mezeskalacs-fuszerkeverek a kenyelmesebbeknek.
Mindenki kielheti magat a sajt szajize szerint.
(Az alapmasszankbol kis mennyiseget vegyunk ki, aztan batran kiserletezzunk!)
Vagy kiprobalhatjuk egyszeruen az uzletben kaphato juharszirupot, onteteket.
Mezbol nem feltetlenul csak az akacot ajanlom. Isteni a selymfumez, vagy amit
mostanaban probaltam ki (eddig meg csak nem is hallottam rola): a vaddohany.
Ajanlom mindenkinek a piacokat, vagy aug. 20-an a mezes embereket a Varban.
Erdemes toluk nevjegykartyat kerni, es evente egy-ket alkalommal felkerekedni,
es arrafele turazni, vagy autozni a nagyobb mennyiseg beszerzese erdekeben.
Nekem ez a modszer teljesen bevalt: altalaban tobb fajta mezet tartok otthon.
Malnaontet:
* 250 g fagyasztott malna
* 1 evkanol vanilias cukor
* 2 evkanal aprora vagott pisztacia
(vagy mandula – ezek jok leginkabb a narancslikorhoz)
* 2 cl narancslikr
Elkeszitese:
A malnaontethez a kiolvadt malnat egy szuron passzirozzuk at, majd keverjuk ossze a likorrel es a vaniliascukorral. Az ontetet tegyuk egy talkaba, a tetejet szorjuk meg aprora vagott pisztaciaval (mandulaval), es azonnal talaljuk.
|