HOZZÁVALÓK:
4 személyre
1 kg tarja vagy lapocka,
2 fej hagyma,
1 csomag leveszöldség,
2 paradicsom,
só, bors, kömény,
1/2 pohár joghurt.
ELKÉSZÍTÉS:
A húst konyhai papírral alaposan szárazra töröljük. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. aAzöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és szintén apró kockákra vágjuk. a paradicsomot leforrázzuk, hideg vízbe mártjuk, szárát levágjuk, a gömbölyű felén kereszt alakban bevágjuk, így a héját egy mozdulattal le lehet húzni. Ezután feldaraboljuk.
Felmelegítjük az AMC-serpenyőt. A húst mindkét oldalán megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a leveszöldséget. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel. Befedjük, és a legkisebb hőfokon kb. 50 percig pároljuk. Félidőben egyszer megfordítjuk. A kész húst meleg helyre tesszük. az alapot szitán áttörjük egy másik edénybe, és felmelegítjük. A joghurtot felkeverjük, majd habverővel a mártásba keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A húst beletesszük a mártásba, és kb. 5 percig összefőzzük.
A húst a mártásban tálaljuk, az asztalnál szeleteljük fel.
KÖRETNEK AJÁNLJUK:
A párolt tarjához kínáljon vörös káposztát, savanyú káposztát vagy babot. Mellé főtt burgonyát vagy burgonyagombócot. Sör illik hozzá
HOGYAN TÁLALJUK:
A húst természetesen szeletelve is beteheti a mártásba, és így is felmelegítheti. ilyen rövid idő alatt nem szárad ki a mártásban.
A PÁROLÁS:
.....olyan húsok legjobb elkészítési módja, amelyek főzésre ugyan megfelelnek, de sütésre alkalmatlanok.
Így a legcélszerűbb elvégezni: a húst előbb átsütjük, utána következnek a fűszerek, hagyma, paradicsom, ízlés szerint a leveszöldség, majd befedjük és az egészet együtt megpároljuk.
|