Pusztai kolbászos-tökös lecsó
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg GÓLIÁT VASTAG KOLBÁSZ
a DÉLHÚs-tól,
50 dkg zöldpaprika (piros színû is legyen benne),
1 kis spárgatök (50 dkg),
3 paradicsom,
2 fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 csokor kapor,
1-1 evõkanál vegeta és piros fûszerpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
késhegynyi törött fehér bors,
csipetnyi cukor.
1. A zöldpaprikát megmosom és felkarikázom. A paradicsomot gerezdekre aprítom, a hagymát finomra vágom. A zsenge tököt meghámozom és magostól együtt (ha már nem zsenge, kimagozva) felkarikázom, a karikákat pedig kockákra vágom. A GÓLIÁT VASTAG KOLBÁSZ-t felszeletelem, a szeleteket kockákra aprítom.
2. A forró olajon megfuttatom a hagymát, rászórom a pirospaprikát és ráöntök egy evõkanál vizet. Ezután ráteszem a kolbászkockákat és egy percig pirítom. Hozzáadom a zöldpaprikát és a tököt, majd fedõ alatt néhány percig párolom. Ezután ráhintem a vegetát, hozzáadom a paradicsomot és befedem. További 5 percig párolom, végül beleszórom a kaprot. jól összekeverem és lehúzom a tûzrõl. (Nem szabad nagyon puhára párolni, inkáb harapható legyen!) Puha kenyérrel és kovászos uborkával a legfinomabb.
|