Hozzávalók:
60 dkg. csirkemáj
50 dkg. krumpli
20 dkg. liszt
4 tojás
20 dkg. trapista sajt
2 deci tejföl
só, bors,
2 gerezd fokhagyma, vágott petrezselyem
A krumplit le kell reszelni, hozzákeverni a többi hozzávalót.
Kiolajozott tepsibe a krumplimassza felét beleöntöd.
Ezután lerakod sorban a csirkemájat a tetejére.
Következő réteg a krumplimassza maradékja.
Legvégén meglocsolod tejföllel, és reszeltsajttal megszórod, és sütőben megsütöd.
Hozzavalok:
6o dkg serteskaraj
5o dkg burgonya
25 dkg liszt
2 tojas
2o dkg reszelt sajt
4 dl tejfol
3 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
fel csokor petrezselyem
orolt bors, so.
A husszeleteket kiveregetjuk, sozzuk, lisztbe martjuk.
A megtisztitott, nyers burgonyat lereszeljuk, hozzaadunk
2o dkg lisztet es a tojasokat. Soval, borssal, vagott
petrezselyemmel es zuzott fokhagymaval izesitjuk.
Vegul hozzakeverjuk a tejfol felet es megforgatjuk a
masszaban a lisztes husszeleteket. Forro olajban
megsutjuk. Reszelt sajttal meghintjuk es sutoben
a sajtot raolvasztjuk. Talalaskor hideg tejfollel
meglocsoljuk es fejes salatat kinalunk melle.
|