HOZZÁVALÓK:
4-6 személyre
1 1/5 kg bőrös malaccomb,
néhány szegfűszeg,
1 sárgarépa,
1 fej hagyma,
1 savanykás alma,
só, bors,
1-2,5 dl vörösbor,
1 kávéskanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
A malacpecsenyét konyhai papírral szárazra töröljük. Bőrét bevagdossuk, a vágásokba 1-1 szegfűszeggel megspékeljük. A megtrisztított hagymát felkarikázzuk. Felmelegítjük az AMC-serpenyőt. A pecsenyét minden oldalról barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a hagymát. Lefedjük és a legkisebb hőfokon kb. 30 percig pároljuk. Közben meghámozzuk az almát, negyedekbe vágjuk, magházát eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A húst megforgatjuk és hozzáadjuk az almaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk. ismét lefedjük, és ujabb 30-40 percig készre pároljuk. A pontos párolási idő attól függ, milyen vastag a hús.
A kész pecsenyét kivesszük az AMC-serpenyőből és grillsütőben ropogósra sütjük. Közben a pecsenye levét felengedjük vörösborral és ismét felmelegítjük. A mártást, ha szükséges, liszttel sűrítjük, ízesítjük. A pecsenyét előmelegített tálra tesszük, felszeleteljük, a mártást külön tálaljuk.
KÖRETNEK AJÁNLJUK:
Az ízletes malacpecsenyéhez tálaljon borsót, karottát vagy vöröskáposztát, és főtt borgonyát. ITALKÉNT FRISS SÖRT KÍNÁLJON!
|